• PIETEIKTIES
  • PĀRA GUĻAMISTABA – KĀ ATRAST ZELTA VIDUSCEĻU STARP SIEVIŠĶĪBU UN VĪRIŠĶĪBU?

    Sens teiciens vēsta: “Gulta jāklāj no rīta, lai diena gaišāka un kājas nepinās”. Tomēr, kā to varētu attiecināt uz pāra guļamistabu? 

    PĀRA GUĻAMISTABA – KĀ ATRAST ZELTA VIDUSCEĻU STARP SIEVIŠĶĪBU UN VĪRIŠĶĪBU?

    Varbūt jūsu kopdzīve ir atkarīga ne tikai no savstarpējām attiecībām, bet arī no tā, kādas sajūtas jums izraisa apkārtējā vide, kurā risinās jūsu dzīve un veidojas jaunas atmiņas.

    Ierasts, ka par pāra dzīvokļa izskatu rūpējas sieviete. Tādējādi mājās uzrodas daudz sievišķīgas atribūtikas, tādi kā pasteļtoņi, ziedu motīvi un īpaši meitenīgi akcenti, kuru fonā vīrietis paliek nepamanīts vai jūtas kā “zem tupeles” – nepilnvērtīgs šīs vides veidotājs. Gluži kā attiecībās, tā arī mājas dekorēšanā vislabāk saglabāt balansu un tiekties pēc abpusējas piekrišanas. Tādejādi nevienam nevajadzēs dzīvot starp robotiem policistiem vai “Zvaigžņu karu” varoņiem, kā arī slīkt rozā rāmīšu, vāžu un ziedu jūrā.

    Guļamistaba ir svarīgākā istaba pāra dzīvoklī. Tā ir vieta, kur pēc grūtas dienas satiekat savu dzīves biedru un varat atpūsties, parunāties par to, kas jums liekas interesanti. Tāpēc ir svarīgi, lai istaba būtu mājīga, sniegtu komforta sajūtu un pilnīgu mieru, kamēr visu, kas uztrauc, varētu atstāt aiz šīs istabas sienām, atlikt to uz nākošo dienu, priecāties par mierīgiem, romantiskiem brīžiem kopā ar savu mīļoto.

    Diezgan bieži (īpaši lietuviešu) vīrieši mēdz atmest ar roku guļamistabas izskatam, klusi un mierīgi izdarījuši savus vīra pienākumus un iedzinuši naglu sienā, viņi atstāj šo istabu sievietes rokās. Veidojot pāra istabu, vajadzētu pārdomāt: varbūt ir kas tāds, kas liek aizdegties jums abiem? Guļamistabai varat piešķirt ne tikai visdažādākās krāsas, bet arī tēmas, kuras vieno jūs kā pāri. Padomājiet –varbūt jūsu pirmais randiņš bija interesantā vietā, īpašā laikā, varbūt kāds aromāts vai krāsas atgādina par jūsu stāstu?

    Pēdējā laikā novērojama tendence – jauneklīgs istabas stils, kas ir moderns tāpēc, ka atspoguļo galveno istabas funkciju – ērtumu. Svarīgāka loma šeit ir gaišām krāsām: visbiežāk tiek izvēlētas baltas sienas, pie kurām tiek pieskaņotas neierasta dizaina mēbeles vai istabu greznojuma elementi – tie var būt gan plakāti ar iecienītāko, seno filmu ilustrācijām, neierastas vāzes vai drēbju skapji, kas pilda ne vien mājas izgreznošanas funkciju, bet arī kalpo kā komfortu sniedzošs istabas elements.

    Izvēloties šādu guļamistabas stilistiku, nav grūti istabu papildināt ar elementiem, kas tieši saistīti ar jūsu dzīves momentiem: sienas iespējams izgreznot ar popart stila bildēm, kurās atainoti ne tikai zināmi cilvēki, bet gan tu un tavs dzīvesbiedrs.

    Vēloties izveidot vienkāršu mājīgumu, vajadzētu izvēlēties zemes toņus, kas ļoti labi savstarpēji sader un rada siltu un patīkamu sajūtu. Vieglas, gaišas vai tumšākas krāsas nekairina acis, bet gadu gaitā istabas interjeru bez pūlēm var mainīt, pievienojot jaunas, varbūt modernākas, detaļas. Mājīguma sajūtu pastiprina dažādi mājām domāti aromāti, aromātiskās sveces, silti pledi un mīkstas vilnas gultas veļa.

    Ja jūs abus aizrauj grezna vide, jāizvēlas tumšākas sienas un dekora detaļas – tumšus gleznu rāmjus, abažūrus lampām vai interesantas formas puķu vāzes. Melnā krāsa, sajaukta ar purpursarkaniem vai zelta toņiem, piešķir spēcīgu greznības sajūtu un ļauj justies nevis parastajā dzīvoklī, bet luksusa apartamentos, kuros vienmēr ir patīkami atgriezties. Tādā veidā tiek saglabāts līdzsvars starp krāsām, kuras, lai gan arī stereotipiski, jau sen tiek attiecinātas vai nu uz sievietēm, vai vīriešiem.

    Varbūt aizmirsts, bet vienmēr palicis modē ir klasiskais guļamistabas stils – vienmēr labs risinājums. Acu priekšā parādās antīkas, izsmalcinātas un interesantas mēbeles, augsti griesti un liela gulta ar augstu galvgali, kā arī dekoratīviem elementiem, kuriem gribās pieskarties un sajust, kā tie bija izgatavoti. Protams, šādā istabā lieliski iederas mīksts dīvāns vai krēsls, kurā ērti pēcpusdienā dzert tēju un lasīt iecienītākos žurnālus vai grāmatas.

    Vīrietis klasiskā stila telpā var justies it kā nosūtīts uz šī gadsimta sākumu un viņam var nepatikt gaisīgi spilventiņi un greznie gultas pārklāji, kas viņas, iespējams nemaz neatgādina o laikmetu un neļauj justies kā savas ligzdas saimniekam. Tam ir alternatīva – klasiskais stils tiek apvienots ar  modernām detaļām: klasiskie senlaiku vai antīkas mēbeles tiek apvienotas ar modernā stila gaismekļiem vai paklājiem, spilgtas un bagātīgas krāsas tiek aizstātas ar maigākām, bet spoguļi optiski palielinās telpu.

    Mājas kamīns nekad neizdzisīs, ja spēsiet par to pareizi parūpēties, kas, protams, ir atkarīgs no daudzām lietām. Viena no tām ir emocijas, kuras izraisa mājas, kurās Katru dienu atgriežaties. Radīt patīkamu vidi ikvienam ir jauki ne tikai mēra dēļ, bet arī cilvēkiem, kuri pavada jaukās un skaistās dienas savās mājās.