• PIETEIKTIES
  • MIEGS, GUĻAMISTABA UN KOMFORTS

    Jau Renesanses laikos slavenie tā laika zinātnieki centās saprast miegu, kā tas mūs ietekmē, un vai tas tiešām ir vajadzīgs? 

    MIEGS, GUĻAMISTABA UN KOMFORTS

    Aristotelis teica, ka nākotnē cilvēkiem miega nemaz nevajadzēs, tomēr pēc pašreizējiem zinātniskajiem pētījumiem, miegs ir ļoti svarīgs mums un mūsu veselībai. Pēc kvalitatīvas atpūtas mēs esam enerģiskāki un strādājam produktīvāk.

    1. kļūda: trūkst vietas mantu glabāšanai. Veidojot guļamistabas vidi, piešķiriet vietu plašam un ietilpīgam skapim vai kumodei. Jo mazāk mantas apkārt, jo vieglāka atmosfēra istabā, kas rada harmoniju un piemērotu noskaņu atpūtai.

    2. kļūda: izvairīšanās no krāsām. Bieži nākas dzirdēt nostāju, ka guļamistabā ir jādominē tikai gaišām, baltām krāsām. Tomēr, ja jūs neesat šo krāsu cienītāji, Jums nav obligāti tās jāapvieno. Radiet mājīguma sajūtu! Galvenais ir radīt atpūtas oāzi tādu, kāda jums patīk, lai katru vakaru gribētu tajā atgriezties. Tāpēc, ja jums ir iecienītākās krāsas, kas liek jums justies mājīgi, nomierina – uz priekšu!

    3. kļūda: nespēja izvirzīt komfortu par prioritāti. Lai izveidotu komfortablu guļamistabu, jāpievērš uzmanība ērtam un kvalitatīvam matracim. Ieteicams konsultēties ar speciālistu un atbilstoši viņu ieteikumiem mainīt to ik pēc pieciem - astoņiem gadiem. Tāpat ne mazāku uzmanību pievērsiet piemērotam spilvenam. Izmēģiniet vairākus variantus un iegādājieties tikai vispiemērotāko. Neaizmirstiet tos regulāri mainīt! Eksperti iesaka to darīt ik pēc diviem gadiem.

    4. kļūda: aizmirsta grīda. Iekārtojot guļamistabu, bieži vien grīda tiek aizmirsta. Lai izkāpšana no gultas būtu pēc iespējas patīkamāka, izvēlieties mīkstu, gaisīgu paklāju. Jūs taču zināt, cik daudz receptoru ir mūsu pēdās un cik patīkami ir pirmos soļus no gultas iet komfortabli un patīkami!

    5. kļūda: gaismas ienākšana guļamistabā. Ja Jums aizmigt vai pienācīgi izgulēties traucē caur logu ieplūstošā gaisma, jāapsver, ar ko to apsegt. Kvalitatīvi, gaismu necaurlaidīgi nakts aizkari, žalūzijas vai romiešu aizkari var kļūt ne tikai par mājīguma detaļu, bet arī par kvalitatīva miega palīgu!

    6. kļūda: piekrauts naktsgaldiņš pie gultas. Ja paskatītos uz savu naktgaldiņu pie gultas, mēs uz tā atrastu dažādas lietas, sākot no tases kafijas līdz brillēm. Tāpēc veltiet laiku grāmatu ievietošanai plauktos, krūzes virtuvē. Ja vēlaties, lai guļamistabā pa rokai vienmēr būtu dažas mantas, var novietot naktsgaldiņu ar atvilktnēm vai plauktiem, un galda virsmu atstāt tikai galda lampai. Tas ļaus jums justies labāk, un istaba izskatīsies kārtīgāka.

    7. kļūda: daudz mēbeļu nelielā telpā. Ja jūsu guļamistabas telpa ir maza, nekādā gadījumā neizvēlieties masīvas mēbeles vai krēslus. Izvēlieties mēbeles, kas rada lielākas telpas ilūziju, piemēram, spoguļus, apaļo formu mēbeles un minimālistiska dizaina gultu. Tas ļaus jums ne tikai justies labāk, bet arī jūsu atpūta būs kvalitatīvāka.

     

    Runājot par miegu, guļamistabu un komfortu, par visu ir jādomā iepriekš. Iekārtojot savas mājas, vissvarīgākais ir neaizmirst savas vajadzības. Pirms pērkat mēbeles, izdomājiet istabas iekārtošanas galīgo vīziju. Skaistus vasaras mirkļus un veiksmi, veidojot personīgu atpūtas oāzi jūsu mājās!