• PIETEIKTIES
  • KĀDUS DVIEĻUS VAJADZĒTU IZVĒLĒTIES VANNAS ISTABAI?

    Kādi dvieļi jāizvēlas vannas istabai, ja apkārt ir tik plaša izvēle? Mēs ar prieku palīdzēsim jums izlemt! Šajā rakstā mēs sīkāk izpētīsim dažādu šķiedru īpašības, kuras tos raksturo. Jums būs tikai jāpieņem pareizākais lēmums!

    KĀDUS DVIEĻUS VAJADZĒTU IZVĒLĒTIES VANNAS ISTABAI?

    BAMBUSA DVIEĻI ir izgatavoti no pilnīgi dabīgām bambusa šķiedrām, kuras iegūst mehāniski sasmalcinot bambusu un tā apstrādei izmantojot noteiktas ķīmiskas vielas. No viendabīgas masas iegūtās šķiedras tiek ieaustas zīdaini mīkstā bambusa audumā. Tas ir gandrīz viens no greznākajiem izejmateriāliem, ko izmanto dvieļu ražošanā. Šai šķiedrai piemīt antibakteriālas un pretsēnīšu īpašības, tāpēc tā no savas virsmas likvidē baktērijas un novērš nepatīkamu smaku veidošanos. Šie dvieļi ļoti labi un ātri absorbē mitrumu, to iztvaiko, pēc daudzām mazgāšanas reizēm paliek gaisīgi. Turklāt, šos dvieļus ir viegli kopt: mēs iesakām mazgāt līdz 40 grādu temperatūrā, žāvēt ar mazu apgriezienu skaitu, kā arī neizmantot balinātājus un auduma mīkstinātājus.

    KOKVILNAS DVIEĻI ir izgatavoti no pilnīgi dabīgas kokvilnas šķiedras. Tīras kokvilnas šķiedras tiek ieaustas dzijās un tiek austi augstas kvalitātes kokvilnas dvieļi. Jāpievērš uzmanība, ka atšķiras aušanas blīvums. Jo lielāks tas ir, jo gaisīgāks, stiprāks un smagāks ir dvielis. Tomēr daudz lielāks blīvums tiek vērtēts par trūkumu, nevis par priekšrocību, jo šādi dvieļi ir smagi un ļoti lēni iztvaiko mitrumu. Kvalitatīvu un patiešām lielisku dvieļu blīvums ir aptuveni 500 - 650 g/m2. Jāatgādina, ka kokvilnas dvieļu ražošanā tiek izmantots ļoti maz ķīmisko vielu!

    LINA DVIEĻI ir izgatavoti no dabīgas linu šķiedras. Šī šķiedra lieliski absorbē mitrumu un ir ļoti draudzīgs audums ādas kopšanai. Pateicoties savai tekstūrai, lina audums lieliski masē, aktivizē asinsriti, pulē ādu un uzlabo tās stāvokli. Jauni nopirktie linu dvieļi var šķist cieti vai pat raupji salīdzinot ar kokvilnas vai bambusa dvieļiem, bet pēc mazgāšanas pirms lietošanas dvieļi kļūst mīkstāki. Ir svarīgi arī pieminēt, ka linu dvieļiem ir tendence sarauties.

    Kurā dvielī jūs nolemsiet ietīties pēc relaksējošas karstas vannas - vissvarīgākais ir atcerēties, ka dvieļi pirms pirmās lietošanas noteikti jāmazgā atbilstoši ieteikumiem - tad tie labāk uzsūks mitrumu un būs mīkstāki!

    Kā arī, dalāmies arī ar dažām radošām idejām par to, kā dvieļi var kļūt par lielisku vannas istabas dekoru!