• PIETEIKTIES
  • JŪTAT, KA IR PIENĀCIS LAIKS MAINĪT SPILVENU? MĒS PALĪDZĒSIM JUMS IZVĒLĒTIES PIEMĒROTĀKO!

    Miega eksperti iesaka atjaunot spilvenus ik pēc 12-18 mēnešiem.

    JŪTAT, KA IR PIENĀCIS LAIKS MAINĪT SPILVENU? MĒS PALĪDZĒSIM JUMS IZVĒLĒTIES PIEMĒROTĀKO!

    Protams, mēs vienmēr uzsveram, ka tas nav kāds noteikums, un tas ir jāmaina tiklīdz rodas nepieciešamība. Spilvens jāmaina, ja nepatīkamas spilvena deformācijas dēļ sāk sāpēt galva, kakls, pleci. Arī tad, ja spilvens ir ar dabīgu pildvielu, bet no rīta deguns ir ciet, kas var liecināt par putekļu ērcīšu vai alergēnu izraisītu diskomfortu. Vēl viens no iemesliem – sejas un galvas svīšana, kas var palielināties atkarībā no sezonas. Vasarā jāizvēlas spilvens, kuram ir labāka gaisa caurlaidība un kas ir izgatavots no dabīgiem audumiem.

    Miega eksperti iesaka atjaunot spilvenus ik pēc 12-18 mēnešiem. Protams, mēs vienmēr uzsveram, ka tas nav kāds noteikums, un tas ir jāmaina tiklīdz rodas nepieciešamība. Spilvens jāmaina, ja nepatīkamas spilvena deformācijas dēļ sāk sāpēt galva, kakls, pleci. Arī tad, ja spilvens ir ar dabīgu pildvielu, bet no rīta deguns ir ciet, kas var liecināt par putekļu ērcīšu vai alergēnu izraisītu diskomfortu. Vēl viens no iemesliem – sejas un galvas svīšana, kas var palielināties atkarībā no sezonas. Vasarā jāizvēlas spilvens, kuram ir labāka gaisa caurlaidība un kas ir izgatavots no dabīgiem audumiem.

    Izvēloties piemērotāko spilvena formu, ir svarīgi nosaukt spilvena galveno mērķi, proti, miega laikā turēt galvu taisnā līnijā ar mugurkaulu, it kā mēs parasti turētu galvu vertikālā stāvoklī. Tātad, lai izvēlētos sev piemērotāko spilvenu, jāņem vērā miega paradumi un savas labākās miega pozas:

    • Ja jums patīk gulēt uz vēdera – iesakām izvēlēties mīkstāku un zemāku spilvenu, kas palīdzēs novērst kakla sasprindzinājumu.
    • Ja jūs guļat uz muguras – izvēlieties zemāku, bet cietāku spilvenu. Tam jānodrošina pareizs kakla un galvas atbalsts.
    • Ja jūs parasti guļat uz sāna – jums nepieciešams cietāks un augstāks spilvens, kas aizpildītu atstarpi starp pleciem, galvu un matraci, kā arī nodrošinātu dabisko ķermeņa stāvokli miega laikā.
    • Ja jūs guļat, bieži mainot ķermeņa pozīciju – izvēlieties spilvenu, kas pielāgosies jūsu miega paradumiem. Tam jābūt vidēja augstuma un vidējas cietības.
    • Ir svarīgi pieminēt, ka spilvena augstums galvenokārt ir atkarīgs no pašas pildvielas daudzuma, bet tās mīkstums – no pildījuma satura un faktūras. Mīkstāki ir spilveni ar zīda, dūnu, sintētisko pildvielu. Tikmēr spilveni ar vilnas vai griķu sēnalu pildvielu, kā arī daudzi ortopēdiskie spilveni tiek klasificēti kā cietāki.

    Galvenais jautājums, kas mums bieži tiek uzdots, kāda ir atšķirība starp dabīgiem un sintētiskiem spilveniem. Vēlamies precizēt, ka spilveni ar dabiskas izcelsmes pildījumu ir izturīgākas, augstākas kvalitātes un gaisu caurlaidīgākas, kā arī lieliski iztvaiko ķermeņa mitrumu. Tie nodrošina lielāku komfortu miega laikā, ja jums ir kāda alerģija pret dabīgām šķiedrām vai putekļu ērcītēm. Pretējā gadījumā mēs iesakām izvēlēties antialerģiskus dabīgos (piemēram, spilvenus ar zīda, bambusa, tenceļa pildījumu) vai sintētiskos. Šādi spilveni nealerģizē, tajos neuzkrājas putekļu ērcītēm, baktērijas un pelējums. Tos var mazgāt augstā temperatūrā, bet pēc biežas mazgāšanas un lietošanas tie ātrāk deformējas, tāpēc tie jāatjauno daudz biežāk.

    Ja jūtat, ka ir pienācis laiks izmēģināt jaunu spilvenu – tā arī dariet! Izvērtējiet savus gulēšanas paradumus un izvēlieties sev piemērotāko spilvenu, kas nodrošinās ideālu atpūtu un kvalitatīvu miegu!