• PIETEIKTIES
  • 4 SOĻI: SKANDINĀVI GARS JŪSMĀJĀS

    Gribās atjaunoties, taču drēbju skapja papildināšana nepalīdz, bet frizūras izmaiņas būtu pārāk drosmīgs solis? Atjaunojiet interjeru! 

    4 SOĻI: SKANDINĀVI GARS JŪSMĀJĀS

    Tas ienesīs svaiga gaisa elpu jūsu ikdienā, bet atjaunošanas darbi kļūs par patīkamu nodarbi, ja jūs zināt, ko patiešām vēlaties. Un kā tad izdomāt, ko gribētos? Varbūt es varētu jums palīdzēt, piedāvājot jūsu mājām skandināvu interjera stila interpretācija? Šī stila estētika ir tuva mums un viegli pielāgojama Baltijas valstu māju īpašniekiem. Pat ja jūs nevēlaties ieguldīt daudz naudas, vienmēr var atrast skandināvu stila mājas interjera detaļas par pieņemamu cenu, jo šobrīd tā ir īpaša modes tendence, vai arī izveidot to pašiem – tas nav tik sarežģīti, kā var šķist. Ceļojam palūkoties?

    Tas ienesīs svaiga gaisa elpu jūsu ikdienā, bet atjaunošanas darbi kļūs par patīkamu nodarbi, ja jūs zināt, ko patiešām vēlaties. Un kā tad izdomāt, ko gribētos? Varbūt es varētu jums palīdzēt, piedāvājot jūsu mājām skandināvu interjera stila interpretācija? Šī stila estētika ir tuva mums un viegli pielāgojama Baltijas valstu māju īpašniekiem. Pat ja jūs nevēlaties ieguldīt daudz naudas, vienmēr var atrast skandināvu stila mājas interjera detaļas par pieņemamu cenu, jo šobrīd tā ir īpaša modes tendence, vai arī izveidot to pašiem – tas nav tik sarežģīti, kā var šķist. Ceļojam palūkoties

    1 solis. Tīrība un svaigums

    Pirmkārt, skandināvu mājās dominē tīrības un svaiguma sajūta, tāpēc neslinkojiet un iztīriet mājas, izmetiet nevajadzīgas lietas. Un tie ir ne tik nevajadzīgi sīkumi, bet arī priekšmeti, kas aizņem daudz vietas, ko patiešām varētu izmantot lietderīgāk. Ja tas skapītis istabas stūrī jau sen ir kaitinošs un tikai uzkrāj putekļus – droši metiet to ārā, jūs jutīsities patiešām labāk.

    2 solis. Bioloģiskums

    Svarīgi ir tas, ka skandināvu mājās viss izskatās tā, it kā tam arī vajadzētu būt, priekšmeti it kā “šeit izauguši”. Dabiskums, detaļas, kas ir nākušas no dabas – skaisti un piešķir mājai dzīvību. Un ja es piedāvātu ierasta galdiņa vai krēslu vietā istabā pielāgot… Stumbrus? Īstos koku stumbrus, tikai, protams, gatavus “iekšējai izmantošanai”. Bet varbūt jūs vēlaties vēl arī pielāgot drēbju pakaramo, kas ir izgatavots no koka zara, pie griestiem pakārts un piestiprināts ar virvēm? Tas nepavisam nav sarežģīti, un mājās jūs jutīsities kā dabas patvērumā. Ja sirdī jūtaties kā dabas bērns – tā ir lieliska ideja jums.

    3 solis. Baltā krāsa

    Ja jūs patiešām esiet gatavi pietiekami drosmīgām pārmaiņām, ķeriet balto krāsu un pārklājiet ar to sienas! Skandināvi bieži nemokās, meklējot vēlamās krāsas sienu krāsošanai vai tapešu rakstu, vēlamo krāsu vai akcentus piešķir, izmantojot citas interjera detaļas. Baltā krāsa ir lielisks fons visam, ko vēlaties apbrīnot savā istabā. Tikai iesaku jums neizvēlēties pilnīgi baltu krāsu, lai nejustos kā slimnīcā, būs lieliski piemērota garšīgas balinātas kafijas vai kakao nokrāsa, bet īpaši balinātas, lai būtu patiešām gaiši un svaigi. Un neaizmirstiet atvilkt aizkarus un ļaut ienākt saulei, galu galā pavasaris aiz loga!

    4 solis. Detaļu pārpilnība

    Dažādos rāmīšos ierāmētas fotogrāfijas, grafiskās gleznas – un nav obligāti pakārtas pie sienas, bet, iespējams, stilīgi novietotas uz zemes? Kas tālāk? Ak, jā… Sveces, krāsainie dekoratīvie spilveni, rakstains gultas pārklājs, dzīvi ziedi vāzē uz galda, bet varbūt pat skapītis košā tirkīza krāsā vai arī dzeltenas durvis? Tik daudz ir kas ietverts, taču viss ir saskaņots. Nebaidieties, šķiet, no pilnīgi dažādu detaļu pārpilnības, tās ienes “dzīvību” mājās, bet es ticu, jūs esat izgudrotāji.

    Bet varbūt jums ir kaudze vecu grāmatu, kuras jūs īsti nelasīsit, bet izmest arī žēl? Izgatavojiet galdiņu! Viss, kas jums ir jādara, jāsaliek grāmatas četrās kaudzēs, tā, lai būtu stabili arī tur, kur ērti, bet augšā uzlieciet stiklu. Voila! 

    Nemelošu, ka daži zari jau ir apcirsti un sagatavoti kļūt par jauno pakaramo pavasara garderobam.

    Ceru, ka jūs jūtat iedvesmu. 

    Uz drīzu redzēšanos!

    Man palīdzēja - Gabriele Gugīte