• PIETEIKTIES
  • 10 PADOMI, KĀ PADARĪT SAVU GULTU PAR VISĒRTĀKO VIETU PASAULĒ

    Sestdienas rīts. Pavērusi acis, es dzirdu, kā lietus lāses klauvē pie guļamistabas loga. Katrā ziņā es pieceļos, aizeju uz virtuvi un uzvāru tējas tasi. Paņēmusi to vienā rokā, otrā es turu tikko iegādāto Dorothy Koomson romānu un atgriežos siltajā guļasvietā. Esmu izlēmusi –  šodien es no gultas neizkāpšu.

    10 PADOMI, KĀ PADARĪT SAVU GULTU PAR VISĒRTĀKO VIETU PASAULĒ

    Cik reizes esat pavadījis visu vai pusi dienas gultā? Mēs tajā guļam, lasām, ēdam, skatāmies filmas utml. Šī iemesla dēļ mūsu gultām jābūt vienai no ērtākajām vietām uz Zemes. Kā to panākt? Esmu atklājusi dažus lielisku padomus un tajos dalīšos ar jums!

    1. Mājīgums – pārklāj gultu ar lielu adītu pledu!

    Ja neproti adīt, tā ir lieliska iespēja parādīt savas izgudrošanas spējas ar dažādiem rakstiem un diegiem. Ja esat adījusi pirms simts gadiem – nekrīt izmisumā, pie mums var atrast līdzīgu adītu pledu. Pieskaņo tās krāsu savam guļamistabas interjeram vai vienkārši iegādājies baltu.

    2. Komforts – labi iekārtojies

    Nav nekas patīkamāks par gulēšanu zem segas, kas ir izgatavota no dabīgās šķiedras. Var atrast tādu, kas sniegs tev lielisku sajūtu, to, ko esi pelnījis, strādājot visu dienu.

    3. Praktiskums – raibi pārvalki

    Ja gultā patīk izdzert kafiju un ieturēt brokastis, bet varbūt tev ir kāds mājdzīvnieks, kurš ar prieku tevi pamodina no rīta, vienmēr ērtāk – daudzkrāsaini pārvalki. Ja uz tiem uzkrīt kafijas piliens vai minimāli sasmērējas, nebūs nepieciešams uzriez steigties nomainīt pārvalkus!

    4. Laime – noliec papildu paklājiņu pie gultas, tas padarīs tavām kājām rītus vieglākus

    Runājot par paklājiem – to nekad nebūs par daudz. Vari izvēlēties kādu ar gariem sariem vai no dabīgas šķiedras, kas novietots blakus gultai – tā būs īsta svētība tavām kājā, kas nesen pamodušās.

    5. Kārtība – katru dienu saklāj gultu

    Tas nav jādara perfekti, taču atzīsti, ka vienmēr vēlies ātrāk atgriezties kārtīgi saklātā gultā. Tu jutīsies kā viesnīcas numurā, bet tas ir bezmaksas, un tu tajā esi vienīgais viesis. Ja nejūties motivēta, apbalvo sevi ar šokolādes konfekti  katru reizi, kad esi saklājusi gultu.

    6. Komforts garantēts, pievienojot spilvenus

    Protams, nevajadzētu pārspīlēt, bet vismaz pa diviem spilveniem katrā pusē vēl nevienam nav nodarījuši pāri. Tava istaba kļūs jaukāka, ja izmantosi dažādu materiālu un izmēru dekoratīvos spilvenus. 

    7. Miegs kā eņģelītim garantēts – uz novecojušā matrača uzliec papildu virsmatraci

    Lai vecais matracis atdzimtu, pietiek to atjaunot ar ērtu virsmatraci! Viskoelastīgais virsmatracis – vienmēr, iespējams, labākais risinājums, izvēloties. Mugura tev būs pateicīga!

     8. Skaisti un tīri – regulāri nomaini pārvalkus

    Tā ir ļoti vienkārša, bet svarīga lieta. Daudz patīkamāk gulēt skaistā un tīrā gultā, nekā nekārtīgā un netīrā guļvietā. Tāpēc ir jāparedz ik pēc kāda laika nomainīt pārvalkus un ievērot grafiku, lai gulēt būti labi un ērti!

     9. Gaisma nodrošina mierinošu vidi – novieto pie gultas nakts lampu

    To var pielikt pie sienas virs gultas vai novietot uz naktsgaldiņa – galvenais, lai to izslēgtu, Tev nevajadzēt izkāpt no ērtas un siltas gultas.

     

    10. Joprojām jūties neērti? Padomā, vai nav pienācis laiks mainīt spilvenu?

    Ja līdz pilnībai vēl nedaudz pietrūkst, padomā, vai patiešām guli ērti? Varbūt ir pienācis laiks mainīt sasēdušos spilvenu? Izvēlies sev piemērotāko augstumu un izmēru, aplūko, ar kādu pildījumu spilvenu tu vēlētos un atjauno savu labāko miega draugu!