• PIETEIKTIES
  • 10 PADOMI, KĀ IZVEIDOT MĀJĪGU MĀJAS ATMOSFĒRU

    Katrs jauns pāris izvēlas izveidot mājīgu māju, kurā ir patīkami atrasties. Es jums piedāvāju 10 padomus, kā dekorēt māju, lai tā kļūtu par mājīgu, patīkamu un relaksējošu oāzi ne tikai jums, bet arī jūsu viesiem.

    10 PADOMI, KĀ IZVEIDOT MĀJĪGU MĀJAS ATMOSFĒRU

    1. Pieņemiet lēmumus, kas padarīs jūsu māju ērtu un modernu. Atzīstiet, dažreiz jūs vēlaties, lai jūsu mājās būtu skaists sarkans dīvāns, kas redzēts dizaina žurnālā, un to gribētos iegādāties. Bet māja nav tikai tēls. Galvenais ir tas, lai jūsu mēbeles sniegtu mājīguma sajūtu. Izvēloties jaunu interjera detaļu vai mēbeles savai mājai mēbeļu veikalā, vienmēr pārliecinieties, vai šāda detaļa vai mēbeles būs ērti lietojamas. Ja jūtaties neērti, sēžot sev tīkamajā krēslā, turpiniet meklēšanu. Ideālā gadījumā jūsu izvēlētajām mēbelēm jābūt ne tikai ērtām, bet arī stilīgām.

     

    2. Pieskārienu burvība. Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā padarīt māju mājīgu, ir… materiāli. Iegādājieties tādus materiālus, kuriem ir patīkami pieskarties. Gaisīgi paklāji, viļņotas tapetes vai plakanas mēbeles – to visu var viegli apvienot modernā istabā. Turklāt, ja jūsu istaba ir ļoti liela, piemēroti materiālu izmantošana to var vizuāli samazināt.

     

    3. Izvelēties dažādas mēbeles. Vienkāršākais veids, kā iekārtot istabu, ir iegādāties mēbeļu komplektu, tomēr šāda izvēle ne vienmēr ir labākā. Jūs, iespējams, nevēlaties, lai jūsu jaunās mājas izskatītos kā izstāžu zāle, bet, jūs ticat tam vai nē, ja visas mēbeles pirksiet no vietas, tieši tā arī notiks. Nebaidieties apvienot dažādas mēbeles, dažādība piešķir interjeram šarmu, atdzīvina to. Detaļas, kas izceļas vidē, patiks ne tik jums, bet ir jūsu viesiem.

     

    4. Izmantojiet siltas krāsas. Nav nekāds noslēpums, ka krāsas ietekmē mūsu emocijas un noskaņojumu. Jāzina, ka aukstas krāsas, tādas kā zilā, violetā un tumši zaļā, var vizuāli palielināt istabu, bet siltāki persiku, brūnas vai sarkanas krās toņi telpu samazina un padara to pievilcīgu.

    5. Daži gaismas avoti. Mēs bieži aizmirstām, ka gaisma var maģiski ietekmēt mūsu māju. Šķiet dīvaini, bet tikai daži gaismekļi, uzstādīti pareizajās vietās jūsu mājās, un istaba kļūs lielāka, izskatīsies augstāka un… jaukāka. Novietojiet vairākas galda lampas, lai radītu mājīgu mājas atmosfēru. Lielas lustras jāizmanto, tikai tad, kad pulcējas viesi.

     

    6. Uzmanība detaļām. Mazi priekšmeti, tādi kā sveces, plīša rotaļlietas vai grāmatas, kas novietoti pareizajās vietās, piešķirs jūsu mājai mājīgumu. Tomēr daudzas detaļas mājās var radīt papildu grūtības, kārtojoties pirms viesu ierašanās. Vajadzētu atcerēties, ka viesi ierodas, lai tiktos ar jums, nevis, lai pārbaudītu jūsu mājas tīrību. Tādas mazas lietiņas kā ziedu pušķis vai jaunākā žurnāla numurs, kas novietots uz galda, visiem patiks vairāk nekā perfekti sakārtotas mājas.

     

    7. Jauka atmosfēra. Nomierinoša džeza mūzika, vājš apgaismojums, daudz spilventiņu – tās ir tikai dažas idejas, kas palīdzēs jums radīt mājīgu mājas atmosfēru. Iededziniet kamīnu un jūsu mājas būs ideāla vieta, kur pavadīt vakaru.

     

    8. Izveidojiet sev apkārt esošo vidi ar mīļākām lietām. Jūsu mājai pirmkārt jāatspoguļo jūsu personību, un viss pārējais ir tikai detaļas. Mazas lietas, foto rāmji, kas atgādina sirdij tuvus notikumus, ir tas, kas nepieciešams jūsmājās. Atrodiet tiem vietu uz jaunas kumodes un redzēsiet, cik ātri māja iegūs mājīgumu un siltumu.

    9. Izrotājiet māju ar augiem. Mājās audzēti ziedi piešķirs jūsu mājoklim mājīgumu, bet ziedu aromāts iepriecinās viesus.

     

    10. Tiecieties pēc pilnības. Jūsu mājas ir vieta, kur pavadāt visvairāk laika. Mēbelēm, priekšmetiem, apdares detaļām jāatspoguļo jūsu personību, un jums tam ir jāpatīk. Atbrīvojieties no nepatīkamām mēbelēm vai interjera detaļām, iegādājieties jaunus un oriģinālus rotājumu un redzēsiet, ka jūsu māja kļūst par vietu, kur vienmēr ir labi atgriezties.

     

    Šodien mani iedvesmoja Egle Kudriavcovaite