• PIETEIKTIES
  • SATĪNS, KAS VEIDO GREZNUMU DAUDZUS GADUS

    Mēs bieži sev jautājam, kā ienest greznību un mājīgumu mājās, neiztērējot daudz naudas. Neslēpjot varu pateikt, ka vissvarīgākais vienmēr slēpjas vienkāršākajās detaļās. 

    SATĪNS, KAS VEIDO GREZNUMU DAUDZUS GADUS

    Galvenais ir riskēt un mazliet palauzīt galvu un, lūk, atklāsim ne tik labi pazīstamu audumus, tādus kā kokvilna, lins, zīds, bet arī spīdīgu un vieglu satīnu, kura audums ļaus jums baudīt lielisku atpūtu pat siltā vasaras dienā.

    Vai mēs tiešām visu zinām par satīnu?

    Pirmkārt es gribētu atgādināt par šī brīnišķīgā auduma atsevišķām īpašībām un izcelsmi. Satīna audums tika izgatavots no zīda, tāpēc tas bija ļoti dārgs, to izmantoja tikai augstmaņi. 12. gs. Satīns kļuva slavens Eiropā. Nosaukums cēlies no Ķīnas (Quanzhou) ostas pilsētas Zayton. Tajā laikā Viduslaikos tā bija nozīmīga kuģošanas osta, uz kuru tika pārvadāts zīds, tāpēc šis audums nonāca arī Eiropā. Satīna audums tika transportēts arī uz Itāliju, kur šī auduma dēļ daudzi turīgi cilvēki zaudēja galvu, tāpēc satīns jau sen ir saistīts ar greznības izjūtu, tika izmantots arī karalisko apģērbu šūšanai un bija pieejams tikai bagātniekiem. Bet tagad mēs pašas varam justies kā karalienes un aizmigt spīdīgajā gultas veļā.

     

    Kāpēc man patīk satīna audums

    Pats satīns tik izgatavots, izmantojot atlasa pinuma struktūru, kura labā puse ir spīdīga, bet kreisajā – matēta. Mēs zinām, ka zīds ir viens no labākajiem audumiem, taču satīna krāsu bagātība un ekonomija piesaista katras sievietes sirdi. Ir vērts pieminēt vislabāko satīna īpašību, kas patiks ikvienai sievietei – satīns labi mazgājas, tāpat to viegli gludināt un to nav nepieciešams ilgi žāvēt. Es redzu tikai plusus, un Jūs? 

     

    Gultas veļas, par kuru priecāsieties vasarā

    Mēs visi novērtējam labu atpūtu, ko mums sniedz mūsu mājīga gulta, mīksta gultasveļa, kurā iekrītam, ietinamies un cenšamies aizmirst visas dienas rūpes, o ja vēl šī gultas veļa ir patīkama un vēsmo ar greznību? Patiess prieks. Ir svarīgi pieminēt vienu no manām galvenajām prioritātēm, kāpēc mans gultas veļas komplekts ir izgatavots no satīna auduma. Jūs taču atceraties to sajūtu, kad karstā vasaras vakarā nezināt, ar ko apsegties un vai vispār ir vērts apsegties, bet tas ir normāli, tāpēc, ja neesi apsedzies, it kā kaut kā pietrūkst? Jā? Mans iecienītākais satīns piešķir atvēsinošu efektu, ticiet man, brīnišķīga sajūta, ko vērts un iesaku izmēģināt šovasar.

    Smaidoša Feja

     

    Šoreiz man palīdzēja un iedvesmoja Ginte Steponaitīte.