• PIETEIKTIES
  • Kā izvēlēties pareizo bērnu matraci savam mazulim?

    Visi vecāki vēlas, lai viņu mazuļi labi izgulētos un pamostos atpūtušies. Bērnam augot, veidojas viņa stāja, muskuļi un kaulu struktūra, tāpēc ir ļoti svarīgi izvēlēties pareizu pamatu – matraci, uz kura gulēs jūsu bērns, jo mazulis gandrīz pusi dienas pavada guļot. Tāpēc mēs pastāstīsim, kādi kritēriji jāņem vērā, izvēloties bērnu matraci.

    Kā izvēlēties pareizo bērnu matraci savam mazulim?

    Bērnu matrači var būt dažādi: atsperu, poliuretāna, viskoelastīgie, dabīgo šķiedru, bet zemāk mēs apspriedīsim matracīšus, kurus atradīsiet „Fejas namā”: 

    Populārākie un ekonomiskākie ir poliuretāna,jeb, citiem vārdiem sakot, porolona matrači. Tie ir ļoti viegli kopjami, bērni uz šādiem matračiem nelēkās, un viņiem nebūs iespēju savainoties, kā tas ir ar atsperu matračiem. Saka, ka tādi matrači ātri tiek izgulēti un tiem ir sliktāka gaisa cirkulācija, taču ar moderno tehnoloģiju palīdzību šādi matrači var kalpot ilgi un, izmantojot papildu materiālus, lieliski sadalīt gaisa plūsmas..

    Sapnas Sapnelis Loniukas

    Dabiskās šķiedras matrači ieteicami tiem, kas novērtē ekoloģiju un dabiskumu. Šādi matrači ir lieliski piemēroti izmantošanai bērnu gultiņās, it īpaši ar griķu pildījumu, kam ir lieliska gaisa cirkulācija un kas nodrošina vēsu miega vidi vasarā. „Fejas nams” izvēlas griķu sēnalu matračus, kuru ražošanā netiek izmantotas toksiskas vielas, tāpēc varat būt pārliecināti, ka jūsu mazulis guļ nepiesārņotā vidē.

    Kombinētie lateksa, putuplasta un dabīgo materiālu matrači. Tie ir vienkārši lateksa un porolona matrači ar papildu kokosa šķiedras slāni, kas palīdz uzlabot gaisa cirkulāciju. Porolona pamatne piešķir matracim elastību, tā ir pretalerģiska un neuzkrāj putekļu ērcītes. Lateksam ir augsta punkta elastība, tas ir izturīgs pret deformāciju, ilgmūžīgs, nodrošina labu gaisa ventilāciju.

    Matrača izmērs. Pērkot matraci, tas jāizvēlas jau pēc gultiņas iegādes, jo matracis nedrīkst būt ne par lielu, ne par mazu gultiņas izmēriem. Ideāls matrača izmērs ir tad, ja starp matrača malām un bērna gultiņu ir divu pirkstu platuma atstarpe. Standarta matrača izmērs parasti ir 60x120 cm, augstums aptuveni 7–8 cm.

    Matrača elastība, cietība, gaisa caurlaidība Mierīgam bērna miegam nepieciešams matracis, kas ir pietiekami elastīgs un stingrs un ar labu gaisa cirkulāciju iekšpusē, lai mazulis gulēšanas laikā varētu mierīgi elpot un būtu novērsts ZPNS (zīdaiņu pēkšņās nāves sindroms). Ir arī matrači, kuriem iekšpusē ir īpašs papildu slānis, kas palīdz labāk cirkulēt gaisam, un mazulis var elpot brīvāk. Tātad, pirms pērkat matraci, veiciet vienkāršu pārbaudi, vai matracim ir pareiza cietība un elastība: ar pirkstu bakstot matracī, pirkstam nevajadzētu iegrimt matracī, matracim jābūt grūti salokāmam, bet pēc salocīšanas vajadzētu ātri atgriezties iepriekšējā stāvoklī, un paceļot tam nevajadzētu būt vieglam. Tas jūs varēsiet būt droši, ka matracis izgatavots no pietiekami blīva materiāla un ir piemērots jūsu mazulim. Ja jums rodas kaut vissīkākais jautājums par to, kā izvēlēties pareizo matraci savam mazulim, – nevilcinieties sazināties ar mums, un mēs noteikti atbildēsim uz visiem jautājumiem.

    Matrača pārvalks. Lai nodrošinātu tīru miega vidi mazulim, vislabāk ir izvēlēties matračus, kuriem ir noņemams un augstā temperatūrā mazgājams pārvalks, kas nav stepēts, lai novērstu netīrumu vai mitruma uzkrāšanos šuvēs. Pārsegam arī jābūt izgatavotam no sertificētiem un kvalitatīviem materiāliem, kas neizraisa alerģiju.

    Izvēlēties pareizo matraci saviem mazajiem nav grūti. Vissvarīgākais ir sekot speciālistu ieteikumiem un konsultēties ar viņiem, un tas palīdzēs atrast vispiemērotāko variantu, tāpēc nebaidieties jautāt un interesēties!

    Bērnu matrači

    Jūsu Fejas