• PIETEIKTIES
  • INTERVIJA PORTĀLAM VAIKUI.LT: „FEJAS NAMS“ PIEDZIMA NO LIELAS MĪLESTĪBAS MĀJU MĀJĪGUMA RADĪŠANAI

    "Fejas Nams" ir vieta, kur vairāk nekā 7 gadus mūsu klienti atrod detaļas, kas rada māju mājīgumu, skaistumu un komfortu. Bet vai jūs zināt, kā šīs maģiskas mājas piedzima?

    INTERVIJA PORTĀLAM VAIKUI.LT: „FEJAS NAMS“ PIEDZIMA NO LIELAS MĪLESTĪBAS MĀJU MĀJĪGUMA RADĪŠANAI

    Sāksim visu no jauna. Kā radās biznesa ideja un kāpēc?

    "Fejas Nams" būtībā piedzima no lielas mīlestības radīt māju mājīgumu. Kopš bērnības es tuvumā redzēju, kā piedzimst mājas tekstils, jo šajā jomā strādā mana mamma. Viņas iedvesmota, pēc studiju pabeigšanas, Kauņas interjera centrā atvēru mājas tekstila salonu. Tajā laikā tas bija patiešām mazs, ierobežota klāsta. Paralēli man bija citas aktivitātes - tulkojumi un grāmatu rediģēšana. Divas dažādas jomas pamazām sāka nogurdināt, tāpēc es nonācu krustcelē, kurā virzienā sevi audzināt un padziļināt savas zināšanas. Ģimenes draugs man palīdzēja izlemt, tajā laikā piedāvājot “rebrandēt” manu tekstila darbību un to izaudzēt. Tā no maza salona Kauņas interjera centrā darbība sāka strauji augt un ģeogrāfiski paplašināties. Šodien “Fejas Nams” dzīvo Latvijā un Igaunijā ar lokalizētiem nosaukumiem.

    "Fejas nams" - izklausās ļoti noslēpumaini. Pastāstiet man vairāk, kas tas ir? Ko klients var atrast pie Jums?

    Prieks atcerēties, ka šo nosaukumu pamudināja paši cilvēki. Pārdēvējot nosaukumu vispirms vienā rindā salikām visus vārdus, kuri ienāca prātā, kas cilvēkiem var nozīmēt drošību, mājīgumu, maģiju. Es zināju, ka nākotnē šī vieta būs ne tikai par mājas tekstilu. Tāpēc šodien "Fejas Namu" var atrast ļoti plašu guļamistabas tekstilizstrādājumu klāstu (gultas veļas, segas, spilvenus, pledus), bērnu tekstila un istabas dekora detaļas, interjera dekoru viesistabai, vannas istabas un virtuves tekstilizstrādājumu klāstu.

     

    No kā sākās darbi - bija jāatrod piegādātāji, jāsāk rūpēties par veikala lietām ... Kā viss noritēja un cik ilgi?

    Viss ritēja pamazām. Negribēju, lai tas kļūtu par vēl vienu vienkārši tekstila veikalu. Mēs ar komandu strādājām tēla izveidē, augstas kvalitātes klientu apkalpošanā, pievilcīga un nepieciešama klāsta veidošanā. Kamēr “Fejas Nams” ieguva daudzmaz savu pašreizējo tēlu ar līdzīgu, tikai nepārtraukti mainīgu klāstu, tas prasīja ne daudz, ne maz - apmēram trīs gadus! Līdz tam bija daudz izmaiņu, klāsta atlašu, uzticamu piegādātāju atlašu. Atzīšos, visādi bija. Šķiet, ka uzticies ražotājam un tā deklarētajai kvalitātei, un pēkšņi klienti sāk apgalvot pretējo. “Fejas Namam” un visai tā komandai laimīgs klients bija vienmēr prioritāte. Ja netīšām pieviļam kvalitātē, uzlabojam procesus līdz atkal sasniedzam sev izvirzītos augstus kritērijus.

    Kura prece ir vispopulārākā? Un kāpēc jūs tā domājat?

    Ir grūti nošķirt kādu vienu preci, jo mūsu sortimentā vispopulārākā ir visa preču kategorija. Tā ir guļamistabas tekstilizstrādājumi gan pieaugušajiem, gan bērniem. Šeit mēs strādājam visvairāk, pastāvīgi atjauninām audumus, kuru klāsts mums ir īpaši plašs, sākot no ekonomiskās klases līdz augstākās premium klases audumiem. Ar plašu izvēli mēs varam izveidot produktu, kas ir ideāli piemērots dažādiem guļamistabu interjeriem, kas turklāt atbilst katra klienta vajadzībām. Jau kopš 2013. gada mēs šujam gultas veļas pārvalkus atbilstoši klientu pieprasītajiem izmēriem, tādējādi palīdzot viņiem atrisināt jautājumu, ar ko uzvilkt no ārzemēm ievestas vai dažādu ražotāju ražotās segas un spilvenus, kuru standarti atšķiras.

    Palielieties ar saviem sasniegumiem, no kā sākāt un kur esat šodien?

    Ļoti jautri, ka no maza salona izaugām līdz labi atpazīstamam un novērtētam zīmolam trīs Baltijas valstīs - e. veikalam, un pavisam nesen mēs kļuvām arī par augstas kvalitātes lietuviešu roku darba matraču un gultu ražotāja “Lonas” uzņēmumu ģimenes locekli.

    Kāpēc jūs izlēmāt pievienoties “Lonas” ģimenei?

    Vai tā bija nejaušība, vai nē, bet tieši tajā brīdī, kad es atgriezos no bērna kopšanas atvaļinājuma (ja to darba periodu audzinot mazuli var tā nosaukt), es sāku domāt, ko darīt tālāk. Diennaktī jau sāka pietrūkt laika, es sevi noķēru, ka nevaru pas­pēt, un sāku domāt, kurā virzienā virzīties tālāk, trūka kolēģa vai partnera darbu sadalīšanai un virzīties tālāk, un tieši tad es saņēmu zvanu, no kura sākās “Fejas Nama” jaunais stāsta sākums. “Lonas” savai produktu grupai aktīvi meklēja risinājumus, lai apmierinātu klientu vajadzības un sortimentā iekļautu pircēju pieprasīto gultas veļu. Pavisam nesen prezentējot pirmo unikālo gultas veļas kolekciju, viņi turpina nobriedināt šo jauno uzņēmuma jomu. Kad iepazināmies, mēs ieraudzījām, ka gan uzņēmumu, gan komandu vērtības ir ļoti tuvas, ka mēs katrs esam savas jomas eksperti, tāpēc pēc visa apsvēršanas "Fejas Nams" pievienojās "Lonam" un šodien mums ir kopīgi ambiciozi plāni!

    Kā jūs domājat, vai nebūtu labāk pašai būt par sava biznesa saimnieci?

    Katrai situācijai ir savi plusi un mīnusi. Kamēr esi "maza" biznesa skrūvīte, ir daudz vieglāk pārvaldīt procesus. Kā arī vieglāk, kad " pietiek cik vien ir". Diemžēl, man nepietika (smaida). Kad darbība sāk augt un pēkšņi saproti, ka knapi spēj augt kopā, atnāk laiks pārmaiņām. Es vienmēr ticēju “Fejas Nama” nākotnei, tādai vai citādai, savās vai citu rokās, un tas pārmaiņu laiks ir pienācis. Tas nenozīmē, ka es pametu darbību. Pavisam ne, tikai ar stipru aizmuguri, profesionālu komandu un vērienīgiem plāniem mēs noteikti ejam tālāk (smaida).

    Kādi ir Jūsu nākotnes plāni?

    Pagaidām skaidri zinu tikai vienu - ka turpināšu iet savu ceļu (smaida). Esmu cilvēks, kuram nepatīk bārstīties. Jā, izmēģināt dažādas darbības, lai apmierinātu zinātkāri, vienmēr ir interesanti, bet es esmu par secīgu sevis kā profesionāles pilnveidošanos vienā noteiktā jomā. Mana joma ir mājīgu māju izveide, kas no pirmā acu uzmetiena sākas no mazām, bet svarīgām detaļām. Šajā jomā es sevi audzēju 10 gadus, tā man joprojām ir ārkārtīgi interesanta un dinamiska.

    Fotoattēli: https://www.facebook.com/urbanephotograph/