• PIETEIKTIES
  • GAISMEKĻU UN APGAISMOJUMS MĀJĀS

    Lietuvā, kad rudens un ziemas tumšais diennakts laiks ir garāks, un mēs vairāk laika pavadām mājās, tātad ļoti svarīgs ir pareizs apgaismojums. It īpaši, ja no apgaismojuma ir atkarīgs ne tikai garastāvoklis, bet arī mūsu veselība.

    GAISMEKĻU UN APGAISMOJUMS MĀJĀS

    Tradicionāls veids, kad gaismeklis tiek pakārts telpas centrā. Bieži vien daudzi izvēlas lustru vai lielāku gaismekli ar dažām  lampiņām. Tāpat bieži blakus mīkstajām mēbelēm novieto stāvlampu vai tiek piestiprināta sienas lampa. Pateicoties vairākām iespējamām apgaismojuma variācijām, ir kļuvis populārāks griestos integrētais halogēna apgaismojums.

    Telpa vai tās funkcija nosaka, kāds gaismeklis jāizvēlas.

    Dzīvojamām istabām jābūt labi apgaismotām, jo tieši šeit pulcējas vairāk cilvēku. Guļamistabā ieteicams izvēlēties gaismas avotus, ko var nedaudz aptumšot.

    Ja telpā var apvienot vairākas funkcijas – teiksim, viesistabā pulcējas ne tikai ģimenes locekļi, bet arī tiek uzņemti viesi – var izvēlēties pārnēsājamo stāvlampu, kas lieliski iederēsies blakus dīvānam vai atzveltnes krēslam, lasot grāmatu. Lai radītu mājīgu noskaņu, gaismas izkliedēšanai var izmantot sienas lampas, bet virs pusdienu galda vai kafijas galdiņa noderēs ērts nolaižamais izliektas formas gaismeklis.

    Bērnistabai jābūt līdzīgi aprīkotai: galvenais gaismeklis istabas centrā – vakara spēlēm, galda lampa uz rakstāmgalda – mācībām; mājīgs BRA gaismeklis vai regulējama lampa – radīs mājīgu puskrēslu pirms iemigšanas.

    Arī bērnistabā var būt lieliski piemērotas spuldžu virtenes – tās ne tik izrotās istabu, bet arī piešķirs rotaļīgumu un radīs ārkārtīgi patīkamu atmosfēru.

    Ja Jūsu mājās ir izveidots vēsturisks interjers – ir vērts meklēt antikvāra vai modernus gaismekļus, pamatojoties uz vēsturiskiem piemēriem, kas ar savu raksturu iekļaujas radītajā noskaņojumā. Mūsdienīgā interjerā uzstādiet moderna dizaina gaismekļus.

    Ieteikumi:

    • Uzstādiet gaismekli tā, lai gaisma jūs neapžilbinātu, bet radusies ēna nekristu tajā vietā, kuru vēlaties redzēt – tas jo īpaši attiecas uz izvēli lasīšanas vietai vai apgaismojuma uzstādīšanu priekšnamā. Bieži pie priekšistabas grieztiem piestiprinātais gaismeklis atspoguļojas spogulī, šādā veidā ķermeņa attēls paliek ēnā, tāpēc netiek labi apgaismots.

    • Apgaismojums var vizuāli sadalīt telpu, samazināt vai palielināt to, izveidot dažādas funkcionālās zonas, tāpēc nebaidieties uzstādīt vairāk gaismas punktu.

    • Īpaši dārgi, bet nepareizi izvēlēti gaismekļi mājās izskatās sliktāk vai bez iespaida, salīdzinājumā ar ģeniāli izstrādātiem lētākiem gaismekļu variantiem.

    >

    Mūsu klāstā jūs atradīsiet ne tikai lieliskus skandināvu stila gaismekļus, kas ir izgatavoti Lietuvā, bet arī burvīgas galda lampas.

    Es ceru, ka šie padomi palīdzēs nepazust šajā daudzveidīgajā gaismekļu sortimentā.

    – Feja