• PIETEIKTIES
  • “FEJAS NAMA” DIBINĀTĀJA SVAJŪNE: ŪDENS MŪSU ĢIMENĒ IR VISGAŠIGĀKAIS DZĒRIENS

    Droši vien daudzi zina ūdens ieguvumus organismam. Taču, vai tik pat mēs to godīgi dzeram pietiekamā daudzumā?

    “FEJAS NAMA” DIBINĀTĀJA SVAJŪNE: ŪDENS MŪSU ĢIMENĒ IR VISGAŠIGĀKAIS DZĒRIENS

     Pēdējā laikā, kad visapkārt ir tik dažādas limonādes, saldinātās sulas un visi pārējie sintētiskie dzērieni, gan pieaugušajiem, gan bērniem ūdens bieži ir palicis otrajā plānā. Tāpēc šodien e-veikala mājīgai mājai “Fejas Nams dibinātāja un dvēsele Svajūne dalās pieredzē un padomos, kā atcerēties, ka ir jādzer dabīgais ūdens un kā brīvprātīgi pieradināt pie tā vismazākos!

    Svajūne: Man jāatzīst, ka ūdeni iemācījos dzert tad, kad organisms sāka signalizēt par tā trūkumu un spēcīgu vajadzību. Tad es meklēju veidus, kā atcerēties un to darīt, pastāvīgi kaut kur steidzoties, skrejot un malkojot to, kas pagādās vai kas ir garšīgi. Nelīdzēja ne mobilā lietotne tālrunī, ne viedā pulksteņa signāli, jo man pie rokas tajā brīdī nekad nebija ūdens vai es biju ceļā, tātad man nebija iespējas to izdarīt, bet vēlāk aizmirsās. Man nedaudz glāba ūdens pudelīte uz darba galda. Tad radās ideja, ka, ja vienmēr man tā būtu somiņā vai pie rokas, to vieglāk būtu atcerēties. Un lai vienmēr man būtu pa rokai, šim priekšmetam ir ļoooti jāpatīk. Šeit arī palīdzēja skaistas formas dzertuve iecienītākajās krāsās – to ērti nēsāt un ir piemērota ejot uz sapulcēm, pastaigājoties, ejot uz darbu vai ceļojot

    Šodien mums mājās ir dažas dzertuves. Vairākas dažādu stilu dzertuves pieder man, dažas – vīram – sportam un atpūtai. Viena ir stikla dzertuve, otra no sertificētas organiskās plastmasas, dažas ar salmiņiem vai vienkārši bez nekā, citas – speciālā futlārī, kas piemērots ūdens garšvielām. Dēlam, kuram vēl apritēs viens gadiņš, tāpat no agras bērnības rādām, ka ūdens ir ne tikai veselīgs dzēriens, bet arī garšīgs, kas var būt ar dažādu garšu piedevām, ar svaigām nesaldinātā ogām, augļiem vai pat dārzeņiem.

    Tā kā ūdens ir ļoti svarīgs mūsu organismam, ir svarīgi saprast, ka to dzerot mēs jūtamies ievērojami labāk – esam aktīvāki, dzīvīgāki, mūsu smadzenes strādā produktīvāk, mūsu gremošanas sistēma darbojas vienmērīgāk, mūsu āda mirdz spožāk un ir elastīgāka. Jo mazāk mēs ūdens dzeram, jo ātrāk izžūstam, proti, novecojam, jo cilvēka dzīves pamats – ūdens. Ja jums nepatīk dzert ūdeni vai sevi ir jāpiespiež to dzert utt., man ir dažas ūdens aromatizēšanas receptes, kas varētu palīdzēt sadraudzēties ar šo brīnumainu un mums svarīgu dzērienu!.

    RECEPTES

    • Piparmētra, arbūzs, melone

    Atsvaidzinošais ūdens, iespējams, pārsteigs pat vismazākos! Turklāt, arbūzam un ūdenim piemīt detoksicējošs efekts.

    • Ingvers, ābols, baziliks

    Īsts veselības kokteilis! Baziliks mazina galvassāpes, efektīvi pamazina ķermeņa temperatūru, normalizē gremošanas sistēmas orgānu darbību. Citrons ir C vitamīna avots, bet ingvers attīra organismu, nomāc iekaisumu.

    • Piparmētra, apelsīns, citrons

    Atsvaidzinošs C vitamīna lādiņš! C vitamīns ir spēcīgs antioksidants, kas ir svarīgs imūnsistēmas uzturēšanai.

    • Piparmētra, granātābols, greipfrūts

    Piparmētra ne tikai atsvaidzina, bet arī nomierina un pozitīvi ietekmē gremošanas sistēmu. Greipfrūts uzlabo vielmaiņu un bagātina organismu ar C vitamīnu. Granātāboliem piemīt milzīga antioksidanta iedarbība, to sula satur vitamīnus lielā daudzumā!

    • Piparmētra, granātābols, arbūzs

    Organisma attīrīšanai un daudzu vitamīnu ielādēšanai!

     

    Foto: Vitālija Marčjukaitīte