• PIETEIKTIES
  • 5 FEJAS PADOMI NEVAINOJAMAM MAZUĻA MIEGAM

    Pienāk diena, kad katra ģimene sagaida mazu brīnumu – bērniņa atnākšanu. Mazulis tiek ieskauts tuvinieku rūpēs, mīlestībā, tiek pievērsta dziļa uzmanība, taču, lai mazulis justos lieliski sākot no pirmajiem dzīves mirkļiem, ir ļoti svarīgi izvēlēties viņam piemērotu gultas veļu. 

    5 FEJAS PADOMI NEVAINOJAMAM MAZUĻA MIEGAM

    Tātad ģimene, kopā ar prieku pauž arī satraukumu. Sākot ar to, kā nodrošināt, lai mazuļu miegs būtu mierīgs un salds? Kā izvēlēties pareizu un kvalitatīvu gultas veļu? Galu galā, kā izvēlēties bērniņam piemērotāko gultas piederumu krāsu gammu, kas netraucētu miedziņam?

    1 padoms – daži rituāli pirms mazuļa gulētiešanas.

    Ja jūs esat viens no tiem vecākiem, kuri domā, ka zīdainis nevar mierīgi gulēt un tas tā nevar būt, tāpēc jūs ar to esiet samierinājušies un bezmiega naktis ir kļuvušas par Jūsu ikdienu, – es varu Jūs iepriecināt! Mierīgs mazuļa miegs nav mīts, tā ir pilnīgi reāla parādība, un to sasniegšanā Jums palīdzēs daži mazi rituāli pirms bērniņa gulētiešanas. Tā var būt maiga nomierinoša masāža, kas nomierina mazuli. Protams, bez jebkādām smaržīgām eļļām. Vai vienkārši maigs mātes pieskāriens mazuļa galviņai, kas dod drošības sajūtu un bērniņš var mierīgi gulēt. Šķiet, tāds rādītāks kā istabas temperatūra nav nekas īpašs, tomēr tā arī ietekmē miega kvalitāti. Pārkarsētā telpā mazulis būs nemierīgs. Tam jāpievieno tēva pasakas lasīšanu mierīgā tonī un Jūsu mazulis mierīgi dosies sapņu valstībā. Protams, šie padomi nav piemēroti visiem bērniem. Dažreiz ir jāatklāj savas metodes, jāpadomā, vai mazajam nav kādas veselības problēmas.

    2 padoms – savam mazajam eņģelītim izvēlieties augstākās kvalitātes gultas veļu.

    Ir ārkārtīgi svarīgi, lai gultas veļā nebūtu sintētisko šķiedru, lai mazuļa āda varētu “elpot”. Es ieteiktu pievērst uzmanību dabīgākiem audumiem: kokvilnai, vilnai. Labi vērtējams un daudzu iecienīts audums ir kokvilna. Šo šķiedru iegūst, apstrādājot izaudzētus kokvilnas ziedus. Kokvilna lieliski absorbē mitrumu, ļauj ķermenim brīvi elpot, nekairina ādu. Kvalitatīva gultas veļa – kvalitatīvs miedziņš.

    3 padoms – parūpējieties par mazuļa gultas veļu ne tik gultiņā.

    Zīdaiņa dzīvē miegs ieņem ļoti īpašu vietu, pirmajās dzīves dienās mazuļi guļ apmēram 16-20 stundas, viņam paaugoties, ap 12 stundu. Lielākā daļa dzīves sākuma aizvadāma sapņu karaļvalstī. Lai miedziņš būtu nevainojams, jāparūpējas ne tikai, lai gultiņā būtu kvalitatīva gultas veļa, bet arī viesistabā vai pat ceļojuma laikā. Šo jautājumu palīdz atrisināt konvertiņi mazuļiem. Tie ir patīkami un ļoti ērti dabiskās vilnas guļammaisi, kas lieliski pieglaužas mazulim un sniedz mājīguma sajūtu. Šo pašu konvertiņu-sedziņu jūs varat izmantot, to ieklājot ratiņos, dodoties pastaigās svaigā gaisā

    4 padoms – krāsu ietekme miegam.

    Gultas veļas krāsas ietekmē mūsu pašsajūtu un miega kvalitāti. Vairākums krāsu sniedz patīkamas sajūtas, siltuma sajūtu, bet tajā pašā laikā citas krāsas ir aukstas. Ja vēlaties, lai Jūsu bērniņš būtu priecīgu emociju un mājīguma sajūtas ieskauts, iesaku izvēlēties gultas veļiņu dzeltenā krāsā. Dzeltenā krāsa ir saules simbols, kas sniedz laimes un labklājības sajūtu. Mazajiem dzeltenā krāsa kalpos par miera un harmonijas kombināciju. No otras puses, vēsāki toņi, tādi kā zilā vai zaļā krāsa palīdz nomierināties. Neslinkojiet un pameklējiet piemērotāko variantu.

    5 padoms – ļaujiet, lai mazos ieskauj lieliski personāži.

    Mūsdienās tiek piedāvāts bagātīgs gultas veļas pārklāju klāsts ar visdažādākajiem rakstiem un personāžiem. Mazuļi ļoti bieži pieķeras savām iemīļotākajām mantiņām. Kāpēc gan nepamēģināt šo spēli gultas veļas pārvalku komplektiņos? Miedziņš uzreiz kļūs mierīgāks, ja ir iespēja gulēt starp lieliskiem sapņu sargiem lācīšiem, pūcītēm vai iecienītākajiem animācijas filmu varoņiem!

    Vēl viens padoms vai vienkārši laba ideja nobeigumam – durvis veriet klusi. To palīdzēs iedzīvināt šī asprātība, kuru izgatavot varat paši. Lieliskus brīžus Jūsu ģimenei!

    Šoreiz man palīdzēja un iedvesmoja Monika Auškalnīte